blå - grøn alger fakta

Forskere tidligere mente, at blå-grøn alger var eukaryote og tilhørte algerne familien . Men forskerne ved nu , at blå-grøn alger er faktisk prokaryote . Blå-grønne alger er faktisk en type bakterier , som deler nogle af de samme egenskaber som planter . Som en følge heraf er blå-grøn alger også kendt som cyanobakterier . På trods af sit navn , kan blå-grønne alger også være røde , gule eller brune farve

Kendetegn

Blå -grøn alger der findes over hele verden og bebor en række forskellige miljøer . De er almindeligt forekommende i fugtige miljøer såsom søer , damme og fugtig jord . Imidlertid også indtager klipper , dyrehår og bark af træer . Blå-grønne alger reproducere ved hjælp af flere metoder, herunder spirende , fragmentering og binære fission . I den spirende proces . blå-grønne alger form små celler fra større lande Til opsplitning, . blå-grønne alger bryde ind i fragmenter , der udgør særskilte organismer Den binære fission proces omfatter dividere i halve og duplikere DNA .

Typer

Der er flere forskellige arter af blå-grønne alger . Blå-grønne alger kan eksistere som encellede organismer , lever i kolonier eller danne filamenter . Nogle arter af blå-grønne alger er giftige , mens andre er uskadelige . Et uskadelige arter af blå-grønne alger er Spirulina . Spirulina menes at have sundhedsmæssige fordele og er forbrugt af mange kulturer som en helsekost . Giftige arter af blå-grønne alger omfatter Anabaena , Microcystis , Oscillatoria og Aphanizomenon .

Abilities

Ligesom planter , blå-grøn alger indeholder klorofyl og er fotosyntetiserende . De bruger sollys til at frigive ilt og skabe kulhydrater ud af kuldioxid og vand . Nogle arter af blå-grønne alger kaldes heterocysts er i stand til kvælstoffiksering . Disse arter har en nitrogenase enzym , der sætter dem i stand til at tage gasformigt kvælstof fra atmosfæren eller vand og omdanne det til ammonium . I modsætning til bakterier , der ofte bruger flageller for mobilitet , kan mange arter af cyanobakterier farten med glidende motilitet , som ikke kræver flageller .

Historie

Blå -grøn alger er gamle organismer . Milliarder af år siden , blå-grøn alger var ansvarlige for at konvertere de tidlige jordens kuldioxid- rige atmosfære i en ilt-rige atmosfære . Blå-grønne alger spillede en afgørende rolle i at skabe det miljø , der hjalp livet til at blomstre på denne planet . Over 3 milliarder år siden , dannede klumper af blå-grønne alger store masser kaldet stromatolites . Forskere i 2009 har opdaget disse gamle blå-grønne alger fossiler i lavvandede , tropiske farvande som de i det vestlige Australien .

Advarsel

Indimellem vil blå-grønne alger samles i en tæt masse på overfladen af et organ af vand . Dette er kendt som en blomst . Opblomstringer opstår normalt i løbet af sommeren , men kan også danne i løbet af vinteren. Selv blooms kun varer en eller to uger , kan de opstå kontinuerligt i flere måneder ad gangen . Nogle blomster er giftige . Et tegn på, at en opblomstring kan være giftige , er tilstedeværelsen af døde fisk eller dyr i eller nær vandet . Giftig opblomstringer kan forårsage sundhedsskadelige virkninger på mennesker , herunder hududslæt , nældefeber og kløende øjne .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.