medicinske anvendelser af sphagnum

Tørvemos bruges ofte i havearbejde og kompostering . Det har en enorm evne til at holde vand og giver også jord med vigtige næringsstoffer . Sphagnum har medicinske anvendelser, og er blevet brugt gennem historien at klæde sår , absorbere væsker og endog blokere dannelsen af visse bakterier og patogener .

sårbandage


Tørvemos er meget absorberende og gør glimrende bandager til sår . Scottish soldater brugte Sphagnum mos til forbindinger i slaget ved Flodden i 1500-tallet . Under Første Verdenskrig blev spagnum bruges igen til bandager som antallet af sårede soldater blev hurtigt kommer til at overgå udbuddet af bomuld forbindinger , der var til rådighed . Bomuld er en god absorberende materiale , men virker kun , indtil det bliver mættet . Sphagnum har evnen til at omdirigere væsker borte fra sår , øge dens nytte og evne til at holde sår tørre .

hygiejnebind


Tørvemos er utrolig absorberende på grund af sin struktur af overlappende fibre . Fugt strømme ind, gør det muligt at puste . Hver fiber kan rumme op til 25 gange sin egen vægt i væske. I århundreder brugte gamle civilisationer tørv til at gøre hjemmelavet hygiejnebind og bleer . Dens evne til at absorbere og omdirigere væsker gjort det tanken materialet .

Bakterier Immobilisering


tørvemoser indeholder sphagnan , en ekstrakt af kulhydrat . Inden for sphagnan er et sammensat kendt som carbonyl . Dette stof har mulighed for at stoppe dannelsen af bakterier celler og andre ekskreter udgivet af patogener . Den medicinske muligheder er endnu ukendt, men eksperimenter i konservering af fødevarer har vist sig lovende .

Antiseptisk


Det vand, der er udvundet af sphagnum har antiseptiske egenskaber . Tørv vand har vist sig effektiv i behandling af eksem , psoriasis , akne , fnat og andre hudsygdomme . Tørv vand bringer lindring fra mange insektbid .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.